روزه داری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه نه تنها ضامن سلامت روزه دار نیست، بلکه میتواند سلامت وی را به مخاطره بیندازد.
عامرنیوز : معاون فنی مرکز بهداشت شهرستان کاشان، با بیان اینکه روزه داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی، اثرات جسمانی بسیار ارزشمندی مانند کاهش وزن، کاهش چربی خون بالا و… دارد، افزود: این روزها سفره های سحری و افطار با انواع غذاهای چرب و شیرین مثل حلوا، زولبیا و بامیه رنگین می شود و متاسفانه گاهی برخی از روزه داران پس از ماه رمضان دچار عوارضی چون افزایش وزن، افزایش سطح چربی و فشار خون، مشکلات گوارشی و… میشوند.
وی، با اشاره به خودداری از نوشیدن نوشابه های گازدار، شیرین و دوغ (با نمک و چربی بالا) در وعده سحری، توصیه کرد: بلافاصله بعد از صرف غذا نخوابید و برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، چند دقیقه پیاده روی نمایید.
معاون فنی مرکز بهداشت شهرستان کاشان تصریح کرد: استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و می توند مانع بروز یبوست شود.
وی افزود: در هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک و پرچرب مانند انواع کوکو و کباب پرهیز شود چون باعث تشنگی شدید و کم آبی بدن می شود.
دکتر سرافرازی، با بیان اینکه روزه خود را با آب ولرم، چای کمرنگ، شیر گرم با خرما و یا کشمش باز کنید، اظهار داشت: چای پر رنگ و قهوه در وعده سحری میل نکنید زیرا باعث دفع زیاد ادرار و همچنین تشنگی در طول روز می شوند.
وی یادآور شد: مصرف انواع نان سبوس دار مانند سنگک و پنیر همراه با سبزی یا گوجه فرنگی و یا گردو، فرنی یا شیربرنج، مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بــدون روغن در وعده افطار توصیه می شود.